Röle Kontakları – HARTING

Röle Kontakları – HARTING

 

Bir trende, yangın alarmı, fren sistemleri veya çekiş dönüştürücüleri gibi güvenlikle ilgili işlevler, röle kartlarıyla kontrol edilir.

Raflarda bir araya getirilen kartlar, lokomotifin kontrol panosunun yanında bulunur. Bu kartların her biri birkaç güvenlik rölesi içerir. Güvenlik fonksiyonları için tetikleyici sinyaller, tren kontrol kabininden gelir. Röle kontakları, sinyalleri şasideki arka konektörler üzerinden trenin her yerine dağıtılan yürütme birimlerine yönlendirir. HARTING, röle kartı raflarının karmaşık kablolamasının basit geçmeli konnektörlerle değiştirildiği bir çözüm sunar.

Kısa süre önce raylı araç üreticileri, DIN 41 612 konnektörleri olarak adlandırılan kablolu kablolu çözümlerle çalışıyorlardı. Euro 3000’in Vossloh tarafından tasarlanan raf konsepti, daha önce röle kartları ve arka konektör arasındaki kablo bağlantılı bağlantıya ve ayrıca bireysel röle kartları arasındaki veriyolu temelli bağlantılara dayanıyordu. Normalde, 960 tek kablolama gerektiren iki raf kullanılmıştır. Bu, hem rafların üretimi hem de servis, bakım ve değişim için büyük bir çaba anlamına geliyordu. Ek olarak, tasarım karmaşıktı çünkü kasadaki sabit kablolu bağlantılar için yüzer bağlantılar gerekliydi.

HARTING Teknoloji Grubu tarafından geliştirilen çözüm, röle kartları ve I / O bağlantıları arasında doğrudan (uygun) bağlantılar kullanarak, iç kablolama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Sonuç, montajı daha hızlı ve daha kolay, daha az alan tüketen ve ağırlık olarak daha hafif olan bir çözümdür. Aynı zamanda, önemli ölçüde iyileştirilmiş bir bakım kolaylığı ile ayırt eder, böylece toplam maliyetlerde önemli avantajlar elde edilebilir.

Bakımı ve üretimi kolaydır

160mm Euro 3000 röle kartları iki standart 182.60 x 133,35 mm (19 “x 3U) rafa yerleştirilmiştir. Her kartın, röle kontağı etkinleştirildiğinde yanan bir durum LED’i vardır.

PCB adaptörleri ve giriş ve çıkış için Han® DD konektörleriyle, arka konektörler bus bağlantıları için kullanılanla aynı panoya monte edilir.

Tek bir kart bu bağlantıları kontrol eder. Sert kablolama gereksizdir; ikinci bir devre kartı gerekli değildir. Tek tek raflar üçte bir daha az derindir, çünkü arka konektörlerle röle kartları arasında artık kablo yoktur. Düz şekil, arka konektöre kabinin ön tarafından erişimi kolaylaştırır. Yeni raflar eskilerinden daha az ağırlıktadır: Ağırlık farkı yüzde 40’dır.

Facebook
Twitter
LinkedIn