Zorlu Ortamlar İçin Enkoder Seçimi

Zorlu Ortamlar İçin Enkoder Seçimi

Optik kodlayıcılar  , açı algılamasından hassas bileşenlerin konumlanmasına kadar birçok endüstriyel işlemde kullanışlıdır.
Çoğu uygulamada, standart kodlayıcılar işlerini etkin bir şekilde yapabilmek için yeterince uygundur. Ancak bazı endüstrilerde ve ortamlarda, standart kodlayıcılar iyi performans gösteren ve başarısızlığa karşı dirençli zor zamanlar geçirir. Bu başarısızlık partiküllerden, kimyasallardan, aşırı yüklerden ve sıvılara batırılmasından kaynaklanabilir.
[button id="" style="filled" class="" align="center" link="https://maxelendustri.com/iletisim/" linkTarget="_self" bgColor="accent3" hover_color="accent3" font="24" icon="mail-send" icon_placement="left" icon_color=""]Fiyat teklifi almak istermisiniz ? Proje fiyatları ve teknik destek için lütfen tıklayın...[/button]

Hepsi Tasarımda

Bir enkoderin arızalanma kabiliyeti, üretildiği yönteme bağlı olarak cihazın kendine özgü bir özelliğidir. Aşağıdaki Şekil 1, bir optik kodlayıcının önemli parçalarının ve fonksiyonlarının iç kısmının bir montajını göstermektedir. LED, dışbükey bir mercek tarafından bir ışına odaklanmış bir ışık kaynağı olarak işlev görür. Işın kod diskinden (veya darbe diskinden) bir sinyale dönüştürülen ışığa duyarlı bir plaka üzerine geçer. Bu sinyal, kodlayıcıdaki arka porttan kontrol sistemine beslenir. Encoder_fig_1.png Ne yazık ki, kodlayıcının tasarımı giriş milinin doğrudan kod diskine (IC tarafından kodlanan darbeyle sonuçlanır) doğrudan bağlandığı anlamına geldiğinden, kodlayıcı takımının tamamının tamamen hava geçirmez olamayacağı anlamına gelir. Böylece, kirletici maddeler yuvaya girebilir ve kodlayıcıya müdahale edebilir. Toz, kurum vb. Küçük parçacıklar ışık demetine girip engelleyebilir ve bu da arızaya neden olabilir. Veya, kodlayıcı sıvıya batırılmışsa veya temizleyiciler veya kimyasallar gibi basınçlı çözeltilere maruz kalırsa, IC devresine veya diğer bileşenlere zarar verebilir. Diğer bir problem, dış ortam ile enkoder muhafazasının içi arasındaki sıcaklık farklarıdır; bu, basınç farklılıklarına neden olabilir ve dahili elektroniklerde yoğuşmaya neden olabilir. Yine de, bir kodlayıcının kodlayıcı şaftı üzerindeki kuvvet veya torktan dolayı çok fazla eksenel veya radyal baskı yaşadığı durumlar vardır. İç yatakları soyar ve duruş süresine neden olur.

Sert Hizmet Kodlayıcıları: Ağır İş Gücü

Zorlu ortam kodlayıcılarını girin. Yukarıda tarif edilen zorlu durumlarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır ve en zorlu çalışma ortamlarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu özel kodlayıcılar (Şekil 2'deki örnek), dış şok ve titreşimi daha iyi ele almak için sağlam, bazen paslanmaz çelik, gövde gibi özelliklere sahiptir. Işın demetinin bozulmasını önlemek için, ağır hizmet kodlayıcıları, su girişinin ve diğer sıvıların ve parçacıkların muhafazaya girmesini önleyen bir dizi yiv olan şaft girişinin yanında bulunan labirent contaları içerir. Encoder_fig_2-1.png Ayrıca, aşırı çalışan şaftların ve rulmanların, ana optik IC'den elektriksel olarak bağımsız olan, iç dönen bileşenlerde beklenmeyen bir baskı yapmasını önlemek için ek güvenlik önlemlerine sahiptir. Bu, tasarlanandan çok daha fazla dönüş yaşayan şaftı frenleyebilir veya durdurabilir. Bu enkoderler ayrıca doğru performans gösterdiklerinden ve hatasız olduklarından emin olmak için onları zorlu ortamlara sokan bir dizi testten geçerler. Isı ve nem odaları, tuzlu su spreyleri ve daldırma banyoları dahil testler, ağır hizmet kodlayıcılarının özelliklerine uygun olmasını sağlar.
Facebook
Twitter
LinkedIn