Suya ne kadar dayanıklıdır ve uygulamanız için hangi seviyede direnç gereklidir? IP ve NEMA derecelendirmeleri arasındaki fark nedir? Bu gönderi IP derecelendirmelerinin ne anlama geldiğini ve suya dayanıklı bir endüstriyel algılama cihazı seçerken ne arayacağınızı netleştirir.
IP Derecelendirmeleri nedir?
Giriş Koruması (İP) kodları ile tanımlanır Uluslararası Elektroteknik Komisyonu ve katı (1 girişine karşı koruma aygıtın seviyesini temsil eden iki haneli bir bileşimidir st basamak) ve sıvı (2 nci basamaklı). İlk hane 0 (koruma yok) ile 6 (toz direnci) arasındadır. İkinci rakam 0 (koruma yok) ile 9k (yüksek basınç, yüksek sıcaklık sularına karşı - yıkama uygulamalarında olduğu gibi) değişmektedir. Zorlu ortamlarda kullanım için endüstriyel cihazlarda aranacak temel puanları gösteren bir tablo görmek için okumaya devam edin.
IP ve NEMA Arasındaki Fark Nedir?
Hem IP hem de NEMA değerleri, cihazın toz ve su dahil olmak üzere nesnelerin ve sıvıların girmesine karşı koruma seviyesini tanımlar. IP uluslararası bir derecelendirme sistemidir, NEMA ise öncelikle ABD ve Kanada'da kullanılmaktadır. NEMA ayrıca korozyona karşı direnç, patlayıcı ortamlara toleranslar ve daha fazlası için derecelendirmeler içerir, oysa IP sistemi sadece katı ve sıvıların girişine karşı direnç seviyesini tanımlamak için kullanılır. İki derecelendirme sistemi arasında doğrudan dönüşüm yoktur. SICK uluslararası bir şirket olduğundan, dünya genelinde tutarlılık için IP kodları kullanılır.Hangi IP Derecelendirmesine İhtiyacım Var?
Aşağıdaki grafik, farklı IP derecelendirmelerinin uygulamanız için hangi derecelendirmenin gerekli olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için ne anlama geldiğini göstermektedir.